Sayfalar

12 Ekim 2010 Salı

YENİ DÖNEM PROJELERİ

YENİ DÖNEMDE YAPILACAK YATIRIMLAR HAKKINDA AÇIKLAMALAR:

1)      ANA ELEKTRİK PANOSU: 7.500 TL
Elektrik Mühendisleri Odası’nın Raporuna göre, Ana elektrik panomuz paslı ve eski olması nedeniyle tehlikeli bir hale gelmiş olup, acilen yenilenmesi gerekmektedir. Yenilenmeme durumunda elektrik kaçağı tehlike yaratabilecek ve kısa devre olması halinde bizleri birkaç gün elektriksiz bırakabilecek durumdadır.
2)               BLOK ARKASI PANOLARI: 9.000 TL
17 Bloğun arkasındaki elektrik panoları eskimiş olup, bazılarında elektrik kaçağı vardır.  Bu panoların yenilenmesi ile, tüm panolara priz de takılacaktır. Prizler ile aldığımız elektrikli aletlerin (çim biçme, yaprak toplama, elektrikli testere, ağaç budama makinaları) kullanılması sağlanacaktır. Bu yolla çim biçme makinalarının rahatsız edici gürültüsü de ortadan kalkmış olacaktır.
3)      OTOMATİK SULAMA 2. ETAP: 3.000 TL
Sitenin sonundaki 3 adet alan yeniden çimletilerek otomatik sulama sistemi kurulacaktır.
4)      SPOR SAHASI TRİBÜN DÜZENLEME: 2.500 TL
Çocuk oyun alanı yanındaki trübin kullanılamaz haldedir. Bu merdivenler oyun sahası yanında olduğu için çocuklar için potansiyel bir tehlikedir. Bu alanın toprakla doldurularak güvenli bir yer haline getirilmesi sonucu hem oyun alanı genişleyecek, hem de yeşil alanlarımız artmış olacaktır.
5)      SU MOTORUNUN TESİS İÇİNE TAŞINMASI: 3.000 TL
Site girişinde bulunan kullanılmayan su deposunun motorlarının bulunduğu yerdeki kapaklar, gereksiz yer işgal etmekte ve çirkin bir görünüm sergilemektedir. Kapaklar açık tutulduğunda çocuklar için tehlike oluşturmakta, kapatıldığında ise nemden çürümektedir. Bu motorların Sosyal Tesis deposuna taşınması gerekmektedir.
6)      ELEKTRİK KABLOLARININ TOPRAK ALTINA AKTARILMASI: 1.500 TL
Sitenin neredeyse tüm çit çevresinde, su tahliye kanalı içinde, spor sahası etrafında açıkta bulunan kabloların yeraltından veya çelik borular içinden geçirilmesi gerekmektedir. Mevcut durum can emniyeti yönünden sakıncalı ve elektrik yönetmenliklerine aykırıdır.
7)      SOSYAL TESİS PENCERELERİ: 12.000 TL
Sosyal Tesisteki alüminyumdan yapılmış tek camlı pencereler soğuğu engellemeyecek durumdadır. Bu nedenle kışın Tesis ısıtılamamakta, gereksiz doğalgaz tüketimine yol açmaktadır.  Plastik çift camlı pencerelerin yapılması gerekmektedir.
8)      SOSYAL TESİS ÇİMENTO VE FAYANS: 5.000 TL
Sosyal Tesisin balkon ve diğer dış zemini çatlamış, çökmeler oluşmuş ve parçalanacak duruma gelmiştir. Zemini sağlamlaştırmak için belli yerlere çelik hasır atılarak zemin yeniden fayansla kaplanacaktır.
9)      AKKENT TABELALARI YENİLEME: 8.000 TL
Anayol yanındaki ve Sitemiz girişindeki çirkin ve eski tabelaların yerine, ledli ışıklı tabela ve Girişte Yeşil Mermer tabaka üzerine ledli tabela yaptırılması gerekmektedir.
10)    2 ADET ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME MAKİNASI : 800 TL
Gerek daha ucuz olması ve gerekse gürültü kirliliğini engelleme amacıyla, eskiyen benzin motorlu çim biçme makinalarının yerine elektrikli makinalar alınacaktır.
11)   ÇOCUK OYUN GRUPLARI: 10.000 TL
            Mevcut metal çocuk oyun grupları yüksek olması nedeniyle tehlikeli ve yaralanmaya
            müsait parçalara sahiptir. Bunların yerine dekoratif ve güvenli çocuk oyun grupları alınması
             gerekmektedir.
            12)    SOSYAL TESİS VE İDARİ BİNA İÇİN 3 ADET KLİMA: 2.000 TL
Sosyal tesisteki özellikle yazları aşırı sıcaklık nedeniyle oturmak olanaklı değildir. Düğün veya törenlerde sıcaklık nedeniyle pencerelerin açılması sonucu yakın civardaki komşularımız gürültüden rahatsız olmaktadır. Klima alımı ile bu sorunlar ortadan kalkabilecektir.
13)   YOLLARIN YENİLENMESİ:  86.000 TL
Bu konuda üyelerimiz daha önce bilgilendirilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder